kidskriebels logo

Een superleuke jeugdorganisatie!

Over Kidskriebels vzw

Kidskriebels vzw is een jeugdorganisatie die zeer actief is in de organisatie van externe kriebelkampen (kampen zonder overnachting). We focussen ons op het aanbieden van een zinvolle vrijetijdsbesteding en kwaliteitsvolle kinderopvang voor kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar oud en dit binnen hun eigen gemeente of school.

De opvang voor kinderen vanaf 3 jaar zorgt dikwijls voor problemen. Als ouder moet je er enorm snel bij zijn om een plaatsje te bemachtigen op één van de veel gegeerde opvang-initiatieven. Wie er niet snel genoeg bij is, komt op een ellenlange wachtlijst te staan. Kidskriebels vzw wil hier graag op inspelen en organiseert daarom in verschillende gemeenten in Vlaanderen unieke kriebelweken voor kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar.

Kidskriebels vzw probeert de prijzen van de activiteiten bewust zo laag mogelijk te houden, zodat we zoveel mogelijk kinderen de kans kunnen geven om deel te nemen.

Het programma

We proberen er elk jaar opnieuw voor te zorgen dat we thema’s organiseren waar uw kind voor staat te springen. Dit kan gaan van een Brandweerman Sam-kamp tot een Ridders en prinsessen-kamp tot een Clics en Lego bouwkamp. Of wilt uw kind later graag superheld worden? Wel, dan zal ons Superhelden-kamp zeker in de smaak vallen! Neem dus zeker eens een kijkje tussen ons zeer gevarieerd aanbod.

Hoe ziet de dagindeling eruit?

08u00: Start van de vooropvang
09u00: Start van de thema-activiteiten (korte pauze voor 10-uurtje)
12u00: Start van de middagpauze met tijd voor een vrij spel moment
13u00: Hervatting van de thema-activiteiten (korte pauze voor 15-uurtje)
16u30: Einde van de thema-activiteiten en start van de na-opvang
18u00: Einde van de na-opvang

(op vrijdag stoppen de activiteiten om 16u00 en start het toonmoment voor de ouders)

Gelieve deze uren steeds te respecteren opdat de thema-activiteiten kwaliteitsvol en naar behoren kunnen doorgaan.
 

Onze animatoren

Wij werken hiervoor samen met jonge, gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers uit de omgeving. Onze animatoren komen uit verschillende vakken van het jeugdwerk. Ofwel hebben zij ervaring opgedaan bij de plaatselijke Scouts, Chiro, KSJ, ... ofwel zijn ze door erkende monitorencursussen opgeleid. Ook jonge leerkrachten of leerkrachten in opleiding zijn zeer welkom bij onze organisatie. Zij zetten alles op alles om er voor uw kind een mega, super, formidabel, geweldige week van te maken! Je kan ze steeds herkennen aan hun rode t-shirt waar het Kidskriebels logo op staat. 

Op de meeste kampen gaan ook een aantal stagiairs in opleiding mee. Zij hebben een cursus ‘Animator in het jeugdwerk’ gevolgd en kunnen ervoor kiezen om hun stage bij Kidskriebels vzw te doen. Dit zorgt ervoor dat ze kunnen leren van hun collega's, om nadien zelf de touwtjes in handen te kunnen nemen.

Wil je meehelpen met Kidskriebels vzw? Mail naar monitoren@kidskriebels.be of vul dit formulier in.