Circus Picolini tent


Over Circus Picolini

Circus Picolini is een circusfamilie die rondtrekt in heel Vlaanderen. Zij werken specifiek samen met basisscholen en kinderkampen. Ze trekken rond met hun woonwagens en circustent om kinderen een inkijk te geven in het circusleven en alles wat hierbij komt kijken. De kinderen krijgen de kans om van echte circusartiesten te leren en werken gedurende de hele week toe naar een circusvoorstelling waarop ouders, grootouders,… uitgenodigd worden.


Circus Picolini laat de kinderen proeven van het complete circusverhaal. De eerste dag start met het opzetten van de circustent (dit onder volledige begeleiding waardoor dit gemakkelijker gaat dan je zou verwachten). Bijkomend zijn er vertelmomenten over het leven in een circus en uiteraard ook de oefenmomenten waarbij de kinderen verschillende soorten circustechnieken leren onder begeleiding van professionele circusartiesten. Hierdoor onderscheidt Circus Picolini zich van andere circuskampen.

Op het Circus Picolini-kamp zitten wij met een maximaal aantal inschrijvingen van 60 kinderen tussen de leeftijd van 6 t.e.m. 12 jaar.

Hieronder vindt u een mogelijk verloop van hoe een circusweek met Circus Picolini eruit kan zien:

  • Op maandag wordt de tent opgezet samen met de kinderen en wordt er kennisgemaakt met het aanbod van circusmateriaal.
  • Op dinsdag worden de basistrucs verder ingeoefend en komen de deelnemers meer te weten over het leven in Circus Picolini.
  • Op woensdag worden er extra moeilijkere trucs per discipline uitgelegd.
  • Op donderdag worden de nummers ingeoefend en begint het stilletjes aan bij de deelnemers te kriebelen in hun buik want het toonmoment komt dichterbij.
  • Op vrijdag wordt de tent verder ingericht, is er een generale repetitie en uiteindelijk de grote circusvoorstelling waarbij de kinderen hun acts laten zien samen met de acts van Circus Picolini. 

Tijdens het toonmoment wordt er gestreefd naar een waar circusspektakel waarbij de kinderen fier naar huis toe keren omdat ze met een écht circus hebben opgetreden.

Circusvoorstelling